Kako vzpodbuditi dojenje?

Dojenje je eno najlepših stvari, ki jih mama lahko doživi in tako vzpostavi tudi posebno vez z otrokom. V prvih (6) mesecih je za dojenčka najboljše materino mleko. Seveda pa to dejstvo včasih nalaga breme na novopečeno mamico, saj včasih dojenje ne steče tako zlahka … razlogov je lahko veliko, predvsem pa gre velikokrat za napačne informacije, ki jih mlade mamice dobijo, predvsem kako hitro naj posežejo po adaptiranemu mleku, ko pride do težav.

Zelo pomembno je, da se tudi na dojenje pripravimo. Mamice po porodu predvsem potrebujejo počitek, mir, zdravo prehrano in stik z otrokom. Velikokrat govorimo kar o gnezdenju, saj včasih traja, da dojenje steče. Bodite vztrajne in ne pozabite – več kot dojimo, več mleka nastane.

Kaj pa če polno dojenje ne steče,, ali pa čutite, da ima dojenček premalo mleka in razmišljate ali  je potrebno uvesti dodatek? Najprej ne obupajte in bodite vztrajne. Še vedno dojite čimpogosteje, preden pa posežete po dodatku, si poskušajte pomagati z naravnimi zelišči in čaji, ki pomagajo pri tvorbi materinega mleka.

V pomoč so lahko naravna zelišča

Eno najstarejših zelišč, ki so ga tradicionalno uporabljali v starodavni Grčiji, Egiptu in na Kitajskem, je sabljasti triplat ali fenugreek, ki podpira sintezo materinega mleka ter okrevanju po porodu. Živila, ki prav tako podpirajo nastajanje mleka so še sladki komarček, sezamove ploščice, suhi pivski kvas,…

Za dodatno pomoč in nasvete pri dojenju, pa se obrnite na svetovalko za dojenje.

Priporočamo vam uživanje fenugreeka v kapsulah, saj tako dobite pravi odmerek učinkovine. Lahko pa si kapsulo odprete in stresete v vročo vodo ter tako pripravite čaj. NOW Fenugreek je proizveden v skladu z visokim standardom kakovosti (GMP), ki se uporablja v farmacevtski industriji. V izdelkih NOW ne boste našli sestavin iz gensko spremenjenih organizmov, umetnih dodatkov, titanovega dioksida, sinteznega vitamina E, težkih kovin ipd.

 

Priporočeni izdelki
OTROŠKA OMEGA-3 DHK, 100 mg, 60 mehkih žvečljivih kapsul
OTROŠKA OMEGA-3 DHK, 100 mg, 60 mehkih žvečljivih kapsul
Pomembne hranljive snovi, ki jih otroci potrebujejo skozi vso leto. Za možgane, vid in srce.
24,91 
Cena:
Več informacij
Več
DHK-500 mg, 90 mehkih kapsul
DHK-500 mg, 90 mehkih kapsul
V času nosečnosti in dojenja je pomembno uživati ribje olje, ki vsebuje več DHK maščobnih kislin.

39,86 
Cena:
Več informacij
Več
FENUGREEK (SABLJASTI TRIPLAT), 500 mg, 100 kapsul
FENUGREEK (SABLJASTI TRIPLAT), 500 mg, 100 kapsul
Podpira sintezo materinega mleka in okrevanje po porodu ter pomaga podpirati prebavo.
14,95 
Cena:
Več informacij
Več
Otroški multivitamini, 120 žvečljivih tablet
Otroški multivitamini, 120 žvečljivih tablet
Izjemno okusni vitamini in minerali za otroke s karotenoidi ter naravnim sladilom.
23,91 
Cena:
Več informacij
Več