Ključ do vašega ženskega ravnovesja

Neravnovesje ženskih funkcij občutimo kot slabo počutje, ki se odraža v menstrualnih težavah, problemih menopavze in celo vrsto ženskih bolezni.

Same si ustvarjamo svoje notranje neravnovesje s kontracepcijskimi tabletami, v želji da ne bi zanosile. Tako s sintetičnimi hormoni zmedemo telo, poleg tega smo tudi vedno bolj izpostavljene okoljskim estrogenom, ki posnemajo naše naravne hormone. Okoljske estrogene najdemo v hrani, čistilih, kozmetiki, plastiki in drugih kemičnih stvaritvah.

Nadomestki hormonov izboljšajo stanja na kratki rok, vendar so se skozi čas pokazale posledice motenja naravnega delovanja hormonov zaradi kemičnih nadomestkov.

Kako na naraven način uravnavamo svoje hormonsko stanje?

Divji jam je koreninica, ki raste po vsej Srednji Ameriki. Izvleček divjega jama dokazano uravnava hormonska neravnovesja, pri moških in ženskah. Uravnava težave z metabolizmom in s ščitnico, holesterolom, z nihanjem sladkorja, s težo ter pri kronični utrujenosti.

Divji jam so v medicinske namene že dolgo nazaj začeli uporabljati ljudski zeliščarji in farmacevtski proizvajalci, saj je njegova močna učinkovitost tudi znanstveno potrjena.

Divji jam je lahko v obliki kapsul ali gela kakovostna naravna izbira, ki podpira hormonsko ravnovesje našega sistema in vsebuje naravne aktivne sestavine, ki se vsrkajo v naše telo skozi kožo ali prebavni sistem. Diosgenin je aktivni sestavni del divjega jama, ki v telesu deluje kot progesteron. Ta nam z leti pada in ko nastopi menopavza, se ravnovesje poruši. 

Kdaj uporabljamo divji jam in pri kakšnih težavah je koristen?

  • Divji jam je naravna rešitev pri menjavi razpoloženja, navalih vročine, utrujenosti, anksioznosti, depresiji, lahko ublaži razdraženost (PMS) in ima protivnetne učinke, še posebej pri bolečinah v mišicah, ki pogosto spremljajo ostale simptome hormonskega neravnovesja.
  • Učinkovit je pri bolečih periodah s krči, ker pomirja in deluje antispazmično na mišičevje rodil, saj mišice sprošča.
  • Prav tako je koristen pri bolečinah zaradi infekcij urinarnega in prebavnega trakta, kot so kolitis in kronične diareje.
  • Ekstrakt divjega jama tradicionalna kitajska medicina uporablja tudi pri avtoimunih obolenjih. Uporabljajo ga za povečanje pretoka Chi energije.
  • Ekstrakt divjega jama je odličen tudi pri suhi popokani koži, laseh in nohtih, pri celulitu, vidnih žilah na hrbtni strani rok in pri pigmentnih madežih.

 

Priporočeni izdelki
DIVJI JAM (Wild Yam) GEL
DIVJI JAM (Wild Yam) GEL
Divji jam v obliki gela, ki omogoča, da gredo učinkovine v telo skozi najtanjši del kože.
24,90 
Cena:
Več informacij
Več
DIVJI JAM (Wild Yam), 80 kapsul
DIVJI JAM (Wild Yam), 80 kapsul
Vzdržuje mirno in manj stresno obdobje menopavze. Ženskam pomaga pri soočanju z znaki menopavze.
29,90 
Cena:
Več informacij
Več