NONI SOK, poseben po okusu in sestavi

Noni (Morinda Citrifolia), znan tudi kot indijska murva, je zimzelen grm s plodovi zanimivega vonja. Sadež nonija se v Polineziji, Karibih, Havajih, Indiji, na Kitajskem in v drugih tropskih predelih. V tradicionalnem zdravljenju ga uspešno uporabljajo za najrazličnejša obolenja že preko 2000 let. Danes se vse več izpostavljajo številni znanstveni izsledki glede zdravilnih učinkovin v noniju, ki so noni pravzaprav razglasili za pravi čudež, ki ga niti moderna medicina ne more zanemariti.

Sodobna znanost je raziskala snovi v sadežu te rastline in ugotovila, da ima lahko velik vpliv na človekovo zdravje. Aktivne spojine, ki jih strokovnjaki danes največkrat povezujejo z učinki nonija, so alkaloidi ter organske kisline, polisaharidi, terpenoidi, kinoni, aminokisline, vitamin C, magnezij, železo, kalij, selen, cink, baker in rutin.

Imunski sistem

Noni spodbuja imunski sistem na celični ravni, saj pospeši regeneracijo in delovanje teh celic. Učinkovit je proti vsaj sedmim patogenim bakterijam ter ima protiparazitski in protiglivični učinek. Poleg tega je tudi naravni antiseptik in analgetik. Uporablja se za znižanje vrednosti krvnega tlaka, proti menstrualnim bolečinam, pri artritisu, črevesnih razjedah, sladkorni bolezni, astmi, artritisu, boleznih srca, ožilja in notranjih organov ter pomaga krepiti imunski sistem pri rakavih boleznih.

 

Noni sok je prava zakladnica vitaminov, mineralov in mikroelementov. Ob današnjem hitrem tempu življenja in takšnih ali drugačnih zdravstvenih težavah je lahko še kako koristen vsakodnevni dodatek, saj pripomore k ohranitvi splošnega zdravja in preprečevanju okužb. Na celični ravni Noni pomaga celicam pri njihovem delovanju, pretoku snovi in regeneraciji poškodovanih celic.

Kdo lahko pije nonijev sok?

Nonijev sok lahko pijejo vsi, odrasli in otroci. Posebna pozornost je potrebna le pri nekaterih bolezenskih stanjih, kot sta bolezen ledvic in alergija na agrume, pri čemer se je treba pred uporabo posvetovati s strokovnjakom. Nonija naj ne uživajo bolniki po presaditvi organov (zaradi vpliva nonija na imunski sistem lahko organizem zavrne organ).

Priporočeni izdelki
Bio Noni sok, 1L
Bio Noni sok, 1L
Z bio certifikatom. Ima pozitiven vpliv na mentalno in fizično kondicijo ter stimulira imunost.
35,59 
Cena:
Več informacij
Več