Nazaj na seznam

Brezplačni vzorec izdelka Divji jam

08.08.2017
Zakaj je danes toliko problemov v menopavzi, ki jih naše babice niso imele?

Problem je adrenalna utrujenost in sindrom izgorelosti, stanje izčrpanih nadledvičnih žlez, ki niso zmožne proizvajati optimalne količine hormonov. Stanje kjer se nadledvične žleze  pri ženskah ne odzivajo na povečano potrebo spolnih hormonov, ki je potrebna zaradi pešanja delovanja jajčnikov, ki ne proizvajajo več zadostne količine spolnih hormonov. Na kratko, vzrok oslabljenega delovanja nadledvičnih žlez je stres. 

Začnimo poslušati svoje telo in si pomagajmo na naraven način.


Divji jam z izvlečkom diosgenina, aktivno komponento, ki ima več učinkov in vpliva na naravno biokemično pot lipidov v sodelovanju z encimi. Sproži nastanek pregnenolona, ki se sintetizira iz holesterola in deluje kot prekurzor oziroma pred hormon za tvorbo vseh hormonov v skorji nadledvične žleze, ki so znani kot steroidni ali spolni hormoni: DHEA, progesteron, estrogen, testosteron. V biokemičnem procesu sodelujejo tudi glukokortikoidi, ki regulirajo nivo krvnega sladkorja, in mineralokortikoidi, ki uravnavajo nivo mineralov in vitamina D. Pripravki iz divjega jama na naraven način uravnavajo tvorbo adrenalnih steroidnih hormonov v količinah, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje.


Več si lahko preberete v članku Adrenalna utrujenost, menopavza in ščitnica

Pripravila: Simone Godina  CHHC, NFD, IACH, AADP, CGP

Certificirani integrativni zdravstveni trener za hormonsko ravnovesje, problematično kožo in avtoimunski spekter, farmacevtka, nutricionistka funkcionalne diagnostike, gluten terapevtka

www.simonegodina.com

info@simonegodina.com