Nazaj na seznam

Kako izbrati kakovostno ribje olje?

06.11.2019

V poplavi izdelkov, ki so na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah, se človek hitro izgubi in kupi kar mu pade pod roke ali kar vidi v oglasu.
Tokrat bi vam radi predstavili nekaj glavnih točk na katere morate biti pozorni ko izbirate ribje olje oz. omega-3 izdelke.

Kriteriji, ki jih lahko ocenite brez pomoči strokovnjaka
  1. Izdelki se proizvajajo v skladu z visokim standardom kakovosti (GMP certifikat), ki se uporablja v farmacevtski industriji.
  2. Preverjanje vsebnosti maščobnih kislin DHK + EPK,  ne samo ribjega olja. Pozornost usmerimo na vsebnost koristnih maščobnih kislin EPK in DHK (tudi v primeru ko gre za obratno razmerje). Spodnji primer lepo priklaže, da imata oba izdelka vsebnost ribjega olja 2000 mg, a imata drugačne vrednosti EPK in DHK, saj se uporabljata za drugačen namen.
  3. Odsotnost omega-6 maščobnih kislin.
  4. Cena na gram omega-3 (EPK+DHK).
  5. Cena na mesec.
Ali ste vedeli, da NOW testira tudi ovojnico Omega-3 kapsul?
Ribje olje je v kapsulah, ki so odporne proti želodčni kislini. Zaščitna vloga kapsule pred draženjem želodčne sluznice je še posebno pomembna za tiste, ki imajo občutljiv želodec.
V laboratorijih NOW Foods poleg zagotavljanja čistosti in stabilnosti ribjih olj s posebnim testom preverjajo tudi odpornost kapsul proti želodčni kislini. Kapsule morajo v želodčnem soku zdržati vsaj eno uro, sicer izdelek ni ustrezen in ne gre v prodajo.

Prednosti NOW Omega-3 ribjih olj:
• Proizvedena so z molekularno destilacijo pod strogim nadzorom kakovosti.
• Testirana so na prisotnost različnih onesnaževalcev (kot so težke kovine, živo srebro, dioksini in PCB (poliklorirani bifenili)) z napredno ICP-MS analizno metodo, ki lahko zazna že sledove nečistot.
• Preverja se stopnja žarkosti olja oziroma prisotnost peroksidov ter kislinsko število.
• Olja so zaščitena pred oksidacijo. Dodajajo jim naravne antioksidante. Največkrat naravni vitamin  E, pri bolj občutljivih oljih pa še druge, kot je na primer rožmarinovo olje.


Izdelki NOW vsebujejo le najkakovostnejše naravne ali naravnim idenične surovine. Poleg certifikata dobre proizvodne prakse (GMP), je NOW tudi imetnik certifikata odličnosti (UL) vertikalno integriranega procesa proizvodnje, ki zagotavlja varnost in preprečuje možnost napak pri proizvodnji, pakiranju in distribuciji.
Now foods je imetnik številnih nagrad in priznanj, kar potrjuje, da so izbrali pravo pot in filozofijo. Na izdelkih mesečno z najsodobnejšimi analiznimi metodami preverijo kar 19.000 parametrov kakovosti.

Izdelki NE VSEBUJEJO gensko spremenjenih organizmov, težkih kovin, hidrogeniziranih maščob in transmaščobnih kislin, hormonov in nanodelcev.