Nazaj na seznam

NOW Gr8-Dophilus ima spremenjeno embalažo

19.05.2017
Probiotik NOW Gr8-Dophilus ima nov izgled in novo obliko pakiranja v HDPE plastiki (polietilen z visoko gostoto). V podjetju NOW so se za ta korak odločili predvsem zaradi  zagotavljanja najvišje ravni kakovosti in razvoja tehnologije pri vseh izdelkih. Poleg tega pa si želijo ohraniti enotno podobo vse izdelkov NOW.
Odločitev podjetja NOW za spremembo iz steklene embalaže v plastično ima v ozadju obsežne analize stabilnosti izdelka NOW Gr8-Dophilus za zagotovitev najboljše obstojnosti probiotičnih sevov.

Tako zamenjava steklene embalaže s plastično na noben način ne vpliva na kakovost, saj je sestava izdelka ostala nespremenjena. Zagotovljena je enako moč, učinkovitost in svežina probiotikov.

Prednosti HDPE plastične embalaže:
  • HDPE (polietilen z visoko gostoto) ne vsebuje BPA (bisfenol-A).
  • HDPE zagotavlja veliko močnejšo zaščito pred vlago v primerjavi s steklom. Zaščita pred vlago pa je ena ključnih lastnosti za ohranjanje stabilnosti probiotika.
  • HDPE je odporna proti vlagi, plesnim, gnitju in insektom.
  • HDPE smole odlikuje visoko razmerje med močjo in gostoto, kar jim omogoča veliko višjo stopnjo trdnosti v primerjavi z drugimi vrstami plastike.
  • Med proizvodnjo ali uporabo HDPE ne prihaja do nevarnih emisij. Prav tako HDPE ne pušča toksičnih spojin v vodo ali zemljo.
  • HDPE je neprozorna ter posledično bolj odporna na vročino.

Probiotik, ki prepriča

Probiotik in prebiotik v enem
Probiotik in prebiotik v enem
NOW Gr8-Dophilus je kombinacija 8 vrst probiotičnih bakterij z dodanim prebiotikom FOS in navedenimi sevi. Vsebina je shranjena v enterično obloženi kapsuli, ki je odporna na kisline v želodcu in tako prenese mikrofloro direktno na mesto delovanja - v črevesje.
Več »