Načini plačila in Dostava

  1. POSTOPEK NAKUPA

5.1. Naročilo sprejeto in potrjeno

Ko je naročilo oddano, potrošnik (kupec) od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto z vidno vsebino naročila.

Sprejeta naročila ponudnik obravnava kot nepreklicna in bodo izvedena. Ponudnik po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo. Potrošnik lahko s telefonskim klicem ali elektronskim sporočilom naročilo odpove v 3 urah po oddaji.

5.2. PLAČILNI POGOJI

Spletna trgovina Hisa-zdravja.si omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije,
  • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro).
  1. POSTOPEK NAKUPA

6.2. Oddaja naročila

– S klikom na »Dodaj v košarico« kupec izdelek doda na seznam naročila v košarici.

– Ogled naročila izvede s klikom na »Na blagajno« (na strani desno zgoraj – VAŠA KOŠARICA).

– V razdelku Vsebina košarice, lahko kupec odstrani izbrane izdelke s klikom na znak “X”, ob desnem robu vrstice.

– Pri spremembi naročene količine izbere število kosov izbranega izdelka, v stolpcu poleg naziva izdelka.

– Kodo za popust se vnese v sivo okno v polje Promocijska koda. Potrdi se jo s klikom «Potrdi«.

– S klikom na »Plačilo in dostava« sledi razdelek za vnos naslova in načina dostave ter načina plačila. Podatki morajo biti točni, v nasprotnem primeru se dostava naročenega paketa ne more izvršiti.

– S klikom na gumb »Naprej« kupec preide v razdelek Oddaj naročilo, kjer preveri vnesene podatke in izbrane izdelke in zaključi nakup s klikom na gumb »Zaključi nakup«. Naročilo je s tem oddano in se ga ne more več spremeniti.

6.2. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila kupec od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Kupcu so v njegovem profilu na spletni strani ponudnika dostopni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

6.2. Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira kupca na telefonsko številko, ki jo je navedel ob nakupu. Ob potrditvi naročila ponudnik kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena (glej točko 8).

6.3. Blago odpremljeno

Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi. V elektronskem sporočilu iz prejšnjega stavka Trgovec pouči uporabnika (kupca) tudi o politiki vračila izdelkov ter ga seznani s kontaktnimi osebami za primer pritožbe ali zamude pri dostavi.

  1. DOSTAVA IN PREVZEM

Naročeno blago ponudnik pripravi in odpremil kupcu v dogovorjenem roku. Pogodbeni partnerji za dostavo pošiljk so navedeni ob zaključku nakupnega procesa. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje.

V primeru vidne poškodbe embalaže, ali blaga mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ali so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec nato sprožiti postopek reklamacije pri ponudniku.

Osebni prevzem blaga ni možen.

7.1 Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača naročnik/prejemnik pošiljke.
Naročila v Slovenijo bodo dostavljena brezplačno.

Dostava pošiljke se zaračuna v višini 3,90 EUR ne glede na težo, količino ali vrednost naročila. Naročila z vrednostjo nad 50 €, bodo dostavljena brezplačno.

Pri izbiri plačila po povzetju in plačilu pismonoši, Pošta Slovenije za storitev zaračuna dodatno provizijo po svojem internem ceniku. V primeru izbire plačila po povzetju in prevzema paketa na poštni enoti ni dodatnih stroškov.

Če kupca ob dostavi ni doma, pismonoša pusti obvestilo o prispelem paketu. Na poštni enoti bo paket čakal še 15 dni. V primeru, da kupec ne prejme obvestila oz. elektronskega sporočila v petih (5) dneh o tem obvesti ponudnika.

  1. KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.