PIŠKOTKI

Podjetje BIMEDIA d.o.o., na spletnem mestu www.hisa-zdravja.si uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki). Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše in uporabniku bolj prijazno in prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku, ki ga uporablja za dostop do spletnega mesta www.hisa-zdravja.si.

VRSTE PIŠKOTKOV

Podjetje BIMEDIA d.o.o., na spletnem mestu www.hisa-zdravja.si uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča nekaterim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih).

Uporablja se nujne piškotke, analitične piškotke, funkcionalne piškotke in oglasne ali marketinške piškotke.

 • Nujni piškotki; piškotki, brez katerih spletna stran ne deluje. Te piškotki se avtomatično namestijo na napravo uporabnika in jih ni mogoče izklopiti. Nujni piškotki uporabnika ne morejo identificirati in skrbijo zgolj za pravilno prikazovanje spletne strani.
 • Analitični piškotki; omogočajo izvedbo različnih statističnih analiz spletnega mesta. Te piškotki ravno tako uporabnika ne morejo identificirati. Uporabo piškotkov lahko uporabnik izklopi v brskalniku oz. pasici »piškotki« na dnu spletne strani.
 • Funkcionalni piškotki; piškotki, ki omogočajo razne funkcije spletne strani, kot je npr. nastavitev jezika, ohranjanje košarice, ipd. Te piškotke se namesti le ob predhodnem soglasju uporabnika.
 • Marketinški piškotkise uporabljajo za izvajanje prilagojenega oglaševanja. Ti piškotki na podlagi podatkov ustvarijo vaš profil, na podlagi katerega se vam prikazujejo oglasi, ki so za vas zanimivi. Te piškotke se namesti le ob vašem soglasju.
 • Poleg zgornje delitve poznamo tudi lastne piškotke in piškotke tretjih oseb, ki delujejo na naši spletni strani.
 • Lastni piškotkiso piškotki, ki pripadajo temu spletnemu mestu, in so na spletno mesto nameščeni z naše strani oz. s strani naših pogodbenih obdelovalcev.
 • Piškotki tretjih oseb so piškotki drugih spletnih mest, ki s pomočjo piškotkov omogočajo uporabo personaliziranih oglasov. Te piškotki se uporabljajo za sledenje rabi interneta in tako omogočajo prikazovanje oglasov, ki so za vas relevantni in zanimivi.

 

NAMENI UPORABE PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU

Piškotki se na našem spletnem mestu uporabljajo v različne namene in sicer:

 • prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku,
 • ohranitev ocen artiklov, ki ste jih podali,
 • analize spletnega mesta,
 • zagotavljanje varnosti spletnega mesta
 • sejni piškotek za spremljanje in ohranjanje nakupovalne košarice,
 • piškotek za pošiljanje sporočila o nedokončanem nakupu,
 • delovanje video vsebin,
 • delovanje klepeta na strani in
 • oglaševanje.

 

UREJANJE IN NASTAVITEV PIŠKOTKOV

Uporabnik lahko dovoljenja za namestitev piškotkov nastavi in kadarkoli spremeni, prilagodi ali prekliče v brskalniku, s katerim dostopa do spletnega mesta.

Ko obiščete naše spletno mesto, bodo avtomatično nameščeni zgolj nujni piškotki in analitični piškotki. Preferenčni in marketinški piškotki se namestijo zgolj na podlagi vašega soglasja.

Kako podate soglasje?

Ko prvič obiščete spletno stran, se vam odpre pojavno okno z ustrezno nastavitvijo piškotkov. Če ste našo stran že obiskali in piškotke potrdili, lahko nastavitve spremenite tako da kliknete na pasico »piškotki« na dnu našega spletnega mesta. Zopet se bo odprlo pojavno okno, kjer boste lahko uredili nastavitve piškotkov.

Želimo vas opozoriti, da zavrnitev oglasnih piškotkov ne bo preprečila prikazovanja oglasov. Zavrnitev oglasnih piškotkov pomeni, da boste videvali splošne generalizirane oglase, ne pa oglasov, ki bi bili prilagojeni vašim željam in potrebam.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v tudi vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi

https://marketingplatform.google.com/about/.

Več o piškotkih si lahko preberete na: http://youronlinechoices.com/.

Podatki o posameznih piškotkih, o upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in o trajanju piškotkov so navedeni v spodnji tabeli:

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
sb Delovanje Facebook vtičnika 2 leti Facebook
fr Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
xs Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
c_user Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
presence Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
pl Delovanje Facebook vtičnika 1 mesec Facebook
wd Delovanje Facebook vtičnika 1 teden Facebook
datr Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
m_pixel_ratio Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
dpr Delovanje Facebook vtičnika 1 teden Facebook
act Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics
_utmc Statistika ogledov spletne strani Trajanje seje Google Analytics
_utmv Statistika ogledov spletne strani Trajanje seje Google Analytics
_distillery Delovanje predvajalnika videa hisa-zdravja.si hisa-zdravja.si
shopify_items_in_cart Delovanje spletne strani hisa-zdravja.si hisa-zdravja.si hisa-zdravja.si
_kla_id Delovanje spletne strani hisa-zdravja.si hisa-zdravja.si hisa-zdravja.si
shopify_session_ Delovanje spletne strani hisa-zdravja.si hisa-zdravja.si hisa-zdravja.si
pavarti-cookie Odločitev o piškotkih 2 leti hisa-zdravja.si
malichimppopuphide Odločitev o prijavi na e novice 14 dni hisa-zdravja.si
PHPSESSID Prikaz ustrezne spletne strani glede na prejšnje akcije v obstoječi seji uporabnika 30 minut hisa-zdravja.si

Politika piškotkov se lahko kadarkoli spremeni in se posodobljena verzija ponovno objavi na spletnem mestu www.hisa-zdravja.si.

Za kakršnakoli podrobnejša vprašanje o piškotkih ali obdelavi osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@hisa-zdravja.si.

BIMEDIA  d.o.o., Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana
Matična številka: 1227670000 / Identifikacijska številka za DDV: SI98602250