Omega

Maščobne kisline so sestavljene iz verige ogljikovih, vodikovih in kisikovih atomov. Razlikujejo se v molekularni konfiguraciji.
Omega 3, 6 in 9 uvrščamo med nenasičene maščobne kisline. S številkami pa se ločijo po poziciji prve nenasičene vezi.

Omega 3 in Omega 6 maščobne kisline so tip večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki jih lahko zagotovimo le s primerno prehrano, saj jih telo ne proizvaja.

Omega 9 maščobne kisline so tip enkrat nenasičenih maščobnih kislin. Za razliko od omege 3 in 6, telo lahko samo proizvede omego 9, pomemben pa je tudi vnos s hrano.

NOW ribja olja z omega-3:

• So proizvedena z molekularno destilacijo pod strogim nadzorom kakovosti.

• Vsaka serija je testirana na prisotnost različnih onesnaževalcev (npr. živega srebra, težkih kovin, polikloriranih bifenilov, dioksina in drugih) z napredno ICP-MS analizno metodo, ki lahko zazna že sledove nečistot.

• Preverja se tudi stopnja žarkosti olja oziroma prisotnost peroksidov ter kislinsko število.

• Olja so zaščitena pred oksidacijo. Dodajajo jim naravne antioksidante. Največkrat naravni vitamin E, pri bolj občutljivih oljih pa še druge, kot je na primer rožmarinovo olje in podobno.

12 izdelkov