2 julija, 2020

[Pisali ste nam] Genitalne bradavice lahko izginejo

Ana sprašuje: “Na spolovilu so se mi spustile genitalne bradavice. Ginekologinja mi je svetovala Glizigen pršilo, vidim, da imate tudi intimno milo. Kaj mi priporočate?”                  Hvala za vprašanje in zaupanje. Oba izdelka vsebujeta aktivirano glicirizinsko kislino, ki ima protivnetno, protivirusno in protimikrobno delovanje. Glizirizinska kislina v aktivirani […]

Ana sprašuje: “Na spolovilu so se mi spustile genitalne bradavice. Ginekologinja mi je svetovala Glizigen pršilo, vidim, da imate tudi intimno milo. Kaj mi priporočate?” 

glizigen

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvala za vprašanje in zaupanje. Oba izdelka vsebujeta aktivirano glicirizinsko kislino, ki ima protivnetno, protivirusno in protimikrobno delovanje. Glizirizinska kislina v aktivirani obliki odlično celi razjede na koži in sluznici, pomiri vnetja, manjše bradavice pa zelo hitro izginejo.

V klinični študiji, ki je bila izvedena v Sloveniji, so z uporabo pršila dosegli zelo hitro izboljšanje, že v zelo kratkem času, pri tem pa niso opazili nobenih stranskih učinkov. Bistveno izboljšanje so dosegli že po enem tednu uporabe pršila 3-krat na dan, po štirinajstih dneh pa je bil učinek še bolj razveseljiv. Več kot 90 % pacientov je opazilo bistveno izboljšanje ali izginotje bradavic. Boljše so se celile tudi razjede, ki se rade pojavijo ob tovrstni okužbi.

Učinek aktivirane glicirizinske kisline v pršilu traja okrog 8 ur, zato je priporočljiv reden nanos v 8-urnih intervalih. Pršilo svetujemo tudi kot dodatno zaščito kondomu pri spolnem odnosu. Uporaba je priporočljiva za oba partnerja, še posebej pa po britju intimnih predelov, saj so majhne mikro ranice, ki nastanejo po britju, odprta vrata za vstop virusa in posledično okužbo.

Pri bradavicah bi torej raje svetovala pršilo. Lahko tudi kombinirate oba izdelka. Intimni gel je za široko uporabo, za umivanje in nego kože pri bradavicah. Primeren pa je tudi pri vaginalnih vnetjih, saj ima nizek pH, aktivirana glicirizinska kislina pa ima tudi odlično protivnetno in protimikrobno delovanje.

V Hiši zdravja na vprašanja naših bralcev odgovarja mag. Urša Strlekar, mag. farm.

© 2023 Hiša zdravja. Vse pravice pridržane