Blog iz Hiše zdravja

Strokovne in poučne vsebine za krepitev zdravja na enem mestu.
1/3
23 objav
V dietetiki in medicini ljudem že vrsto let svetujemo in priporočamo diete z obilo zelenih rastlin, ki v resnici vsebujejo veliko klorofila. Njegova vloga v rastlinskem svetu je znana, v človeškem organizmu ne dokončno potrjena, vendar se je v praksi...
Preberi celotno blog objavo
Za večino beseda razstrupljanje ali drugače detox, pomeni le še eno modno muho in ne pot do zdravja in dobrega počutja. Spet drugi na razstrupljanje gledajo kot na obliko stradanja. Dejstvo je, da je to daleč od resnice, vendar le, če se razstruplja...
Preberi celotno blog objavo
Starodavna ljudstva na Kitajskem so posebno rastlino imenovano Konjac uporabljali za najrazličnejše zdravstvene težave kor so astma, bolečine v prsih, kašelj, hernija in kožne bolezni. Gre za poseben gomolj, ki vsebuje visok delež topne in viskoz...
Preberi celotno blog objavo
Glutation je majhna beljakovina, ki nastaja v telesu in je izjemno pomembna za vse faze razstrupljanja, zaščito celic in imunski sistem. Deluje tudi kot kelator, poveže težke kovine (živo srebro, svinec..) v komplekse, in tako zmanjša njihovo toksi...
Preberi celotno blog objavo
Sonce je vir življenja in pogoj, da v našem telesu pod vplivom UVB-žarkov nastaja steroidni hormon, kalcitriol ali vitamin D. Za nastajanje vitamina D v koži pod vplivom UVB-žarkov so pomembni številni dejavniki. Med njimi so geografska širina, let...
Preberi celotno blog objavo
Anica iz Kočevja je vprašala: “Zaradi bolečin v trebuhu sem obiskala zdravnika. Poslal me je na ultrazvok, kjer so mi odkrili zamaščena jetra. Zdravnik je rekel, da me boli črevo, ker neredno odvajam. Rekel je, da moram tudi malo shujšati in ...
Preberi celotno blog objavo
Že od nekdaj živimo v simbiozi z različnimi mikroorganizmi. V našem telesu jih je po številu več, kot je naših celic. Na koži nas varujejo pred škodljivimi bakterijami, v črevesju, ki je pravzaprav koža, obrnjena navznoter, pa nam dodatno pomag...
Preberi celotno blog objavo
Skozi prebavila gre vse, kar zaužijemo, tako hrana kot razni mikrobi in virusi. Proces se začne v ustih, kjer se hrana pomeša s slino in prebavnimi encimi. Nadaljuje se v želodcu, kjer se pomeša z želodčno kislino, obogateno z drugimi encimi, in ko...
Preberi celotno blog objavo
V naslednjih dneh bo pravi čas za pripravo slastnih receptov, s katerimi boste razveselili svoje družinske člane. Naj bodo letošnji velikonočni prazniki obarvani z naravnim sladilom in okusnimi recepti. Pripravite spodnje recepte in poskrbite, da bo ...
Preberi celotno blog objavo
Noni (Morinda Citrifolia), znan tudi kot indijska murva, je zimzelen grm s plodovi zanimivega vonja. Sadež nonija se v Polineziji, Karibih, Havajih, Indiji, na Kitajskem in v drugih tropskih predelih. V tradicionalnem zdravljenju ga uspešno uporabljajo ...
Preberi celotno blog objavo
© 2021 Hiša zdravja. Vse pravice pridržane