17 decembra, 2020

[Pisali ste nam] Imam bradavice na intimnih mestih. Kaj narediti?

Gospod nas je vprašal: “Imam bradavice na intimnih mesta. Kako jih lahko odstranim?” Spoštovani, zahvaljujemo se vam za vprašanje in zaupanje. Bradavice nastanejo zaradi okužbe z virusom HPV, zato je po eni strani smiselno krepiti imunski sistem, da telo čimbolj učinkovito z lastnimi obrambnimi sistemi uniči virus, po drugi strani pa telesu lahko ponudimo pomoč […]

Gospod nas je vprašal: “Imam bradavice na intimnih mesta. Kako jih lahko odstranim?”

hpv blog

Fotografija je simbolična

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za vprašanje in zaupanje.

Bradavice nastanejo zaradi okužbe z virusom HPV, zato je po eni strani smiselno krepiti imunski sistem, da telo čimbolj učinkovito z lastnimi obrambnimi sistemi uniči virus, po drugi strani pa telesu lahko ponudimo pomoč s sredstvom, ki virusom otežuje preživetje. Tako sredstvo je glicirizinska kislina, ki jo pridobivamo iz korenine likviricije. Sama glicirizinska kislina viruse odstrani tako, da jih razgradi, prepreči njihovo razmnoževanje in preživetje v celici.

V našem programu imamo klinično preverjen izdelek Glizigen, ki vsebuje aktivirano glicirizinsko kislino. Aktivirano pomeni, da ji je proizvajalec s posebno tehnologijo (molekularno aktivacijo) še povečal antioksidativno delovanje, ki je ključnega pomena za protivirusni učinek.

Ta izdelek je bil za tovrstno težavo testiran v tujini in na dermatološki kliniki v Ljubljani. Rezultati kliničnih študij so bili zelo dobri. Pacienti so izdelek dobro prenašali, opazili pa so tudi, da so se razjede, ki pogosto spremljajo bradavice, boljše zacelile. V klinični študiji so izboljšanje dosegli že po 14 dneh redne uporabe pršila Glizigen. Nanaša se tako, da se raztopino razprši po problematičnem mestu na katerem učinkuje 6 – 8 ur. Iz tega razloga se svetuje redno, 3-krat dnevno nanašanje. Pri večjih bradavicah bo potrebno več vztrajnosti in daljša uporaba.

Poleg tega svetujem še krepitev imunskega sistema (gibanje in zdrava, »živa« prehrana ter blaženje stresa) in dodaten vnos vitamina C (1 g) in L-lizina (3 x po 1 g na dan).

V Hiši zdravja na vprašanja naših bralcev odgovarja mag. Urša Strlekar, mag. farm.

© 2021 Hiša zdravja. Vse pravice pridržane